סלט קישואים קייצי

נכון שלכל משפחה יש איזה ספר מתכונים קטן ומגובש, של מאכלים "של הבית"? דברים שההורים הכינו עוד מאז שהילדים היו קטנים, קלאסיקות שאף פעם לא נמאסות על המשפחה, מאכלים שצצים באופן קבוע כל שנה בחג, או מתכונים מושקעים ש"פעם ב" מכינים אותם ואז כולם מרחרחים באויר בהתרגשות כי שוב יש פלפלונים ממולאים/מרק חמציצים/עוגת פירמידה.

אז מה שנחמד (בין השאר) כשמוצאים בן או בת זוג חדשים, זו ההיכרות עם ספר מתכונים משפחתי חדש, וההכנסה ההדרגתית שלו לתוך הספר שלכם. הכי נחמד כשהמתכונים עוברים מספר משפחתי אחד לספר משפחתי שני וממשיכים להיות מזוהים לפי המקור ההיסטורי שלהם (כמו סופגניות של דודה בלה).

אז סלט הקישואים של חמתי הוא אחד הסלטים האלה. כוכב כמעט קבוע במטבח בארוחות המשפחתיות של אמא של בנהזוג, שאומץ בשמחה גם "בצד שלי". זה סלט פשוט מאוד להכנה, קליל וכייפי. אמנם יש שלב אחד נוסף, של אידוי או טיגון, אבל תאמינו לי – תעברו אותו בלי לשים לב בכלל ותקבלו בונוס למקרר.

הסלט הוא סלט ירוק (יש לי חולשה לסלטים בצבעים…), של מלפפונים, קישואים, מלפפונים חמוצים, בצל סגול או ירוק ו… זהו. מתכון מדויק בסוף, אבל קודם כמה עצי החלטה ואופציות שונות ומשונות:

בשלב הראשון חותכים לקוביות לא מאוד קטנות את הקישואים כי הקוביות הקטנות מאוד יתכווצ'צו (אני מעדיפה זוקיני אבל אפשר גם כל קישוא אחר, רצוי קטנים ולא מאוד מימיים).

עכשיו בוחרים באחת משתי האופציות: הטעימה או העצלנית בטירוף (שמניבה גם ערך מוסף בלי להתאמץ)

(1) שמים מעט שמן לטיגון (קנולה/זית או מה שאתם אוהבים) במחבת רחבה, ומקפיצים את הקישואים למשך כמה דקות בלבד, עד שמתחילים להתרכך. מכבים את האש ונותנים לקישואים להתקרר.

(2) ממלאים מעט מים בסיר רחב עם סלסלת אידוי , ממלאים את הסלסלה בקישואים בוזקים מעט מלח ומכסים במכסה. נותנים למים לרתוח ואז משאירים עוד 3 דקות, או אפילו פחות. מוציאים את הסלסלה מהסיר, ומניחים להתקרר. והבונוס: המים שנשארו בתחתית הספיקו בשלוש דקות לקבל טעם של קישואים ורק מחכים שתוסיפו אותם למרק או לתבשיל אחר .

>> בכל אחת מהשיטות אני ממליצה בחום להכין כמות כפולה של קישואים, ואת החצי הנותר לשמור ולהוסיף אותו לסלט ירקות גדול או סתם לנשנש בצד עם מלח ופלפל וקצת חומץ בלסמי.

זהו. החלק הקשה עבר (כל הכיף בסלט הוא שיש רק חיתוכים, בלי בישולים , לא? ועוד בקיץ, למי יש כח להדליק את הגז…).

עכשיו צריך רק לקצוץ מלפפונים ירוקים לקוביות בערך באותו גודל, לחתוך לקוביות קטנות יותר (למה? שאלה טובה. ככה אני רגילה – אתם לא חייבים) את המלפפונים החמוצים, ואת הבצל הסגול לחתוך לקוביות ממש קטנות (או בצל ירוק לטבעות).

בקשר למלפפונים החמוצים-  גם כאן יש כמה אופציות, במדרג ברור:

 הכי הכי הכי שווה אלו חמוצים תוצרת בית, נורא קל להכין, נורא טעים. אבל על מי אני עובדת? ב 78% מהמקרים אני מתעצלת והולכת על אחת האפשרויות האחרות, אז אל תרגישו לא נעים אם אתם ישר עוברים לאופציה הבאה.

  מצד אחד היא עדיפה על הראשונה, מצד שני היא פחות זמינה, אבל אם יש לכם אבא שלא מתעצל ומחמיץ מלפפונים וירקות אחרים על בסיס קבוע ובמקרה אתם ממילא בסביבה ויכולים לקפוץ… אז "אבא, אולי תכין לי?" או "אבא במקרה יש לך?", והנה אתם מסודרים עם מלפפונים חמוצים לכל השבוע ואולי אפילו למרק מלפפונים חמוצים (= שהוא בעשירייה הפותחת של מתכוני הספר המשפחתי שעליו אני גדלתי).

 כלו כל הקיצין, הולכות לסופר. נסו לנווט מסביב לפחיות השימורים וללכת על חמוצים במשקל – אם במקרה יש שם מלפפונים כבושים גדולים בטעם ביתי (מצאתי כאלה בטיב טעם), או מלפפונים בחומץ בצנצנת זכוכית, או מלפפונים "עאלק ביתיים" במקרר – לכו על זה. אם אתן לא יודעות מה קורה בנבכי חמוצי הסופר אז הגיע הזמן להתחיל לטעום ולמצוא אופציה סבירה, כי אם דילגתן על אפשרויות (1)-(2) איך תהיה לכן אספקה סדירה של חמוצים?

רוטב: חרדל טוב, מיץ לימון ושמן זית – או – גבינת טופוטי עם מיץ לימון ומעט חרדל

מלחפלפל כמובן יצורפו בשמחה.

זהו, אפשר להוסיף קצת שמיר או פטרוזיליה קצוצים אם אוהבים, ולהנות.

 

ולמתכון:

מלפפונים ירוקים >> חתוכים לקוביות

קישואים >> חתוכים לקוביות ומאודים קלות/מוקפצים במעט שמן

מלפפונים חמוצים >> חתוכים לקוביות

בצל סגול – או  – בצל ירוק >> קצוץ

רוטב: מעט חרדל + מיץ לימון + שמן זית, מלח ופלפל

מחשבה אחת על “סלט קישואים קייצי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s