מרק תירס בטעמים אסייתים

השמחה האמיתית שמביא איתו החורף היא המרקים. ארוחה חורפית טובה תמיד צריכה להפתח במרק, ורצוי מרק עם תוכן – לא נסתפק במרק ירקות דליל וקליל. אנחנו הולכים על הדבר האמיתי ("בשבילי קערה קטנה" ממלמל בן הזוג הצנום שרוצה סיכוי להגיע גם למנה העיקרית ולא ליפול שדוד אחרי שהתמלא במרק סמיך ומשביע). רוב המרקים אצלנו הם לא מרקים "מוקרמים" (המרק הכתום שפתחתי איתו את העונה היה חריג) כי מישהו אצלנו, שהוא לא אני, אוהב חתיכות במרק אז אני מיישרת קו. יש מליון מרקי ירקות – כל אחד הוא אחר בזכות ההרכב הקצת שונה של הירקות שנכנסו למקרר בתחילת השבוע, אבל המתכון הפעם הוא למרק עם טעם ברור וייחודי – מרק תירס (כבר טעים) עם ניחוח אסייאתי.

יש במרק חוץ מתירס טרי או מופשר גם קמח תירס לעיבוי, גזר, בצל, טופו ושיטאקי. אפשר עוד להעשיר אותו אם מוסיפים שורשים כמו סלרי או פטרוזיליה. הניחוח מגיע משמן סומסום וג'ינג'ר ואפשר גם לחזק את הניחוח האסייתי עם קצת רוטב סויה, אבל לא יותר מידי. ההכנה ממש קלה, רק להקפיד להתחיל בבישול הקמח כדי שיספיק להתרכך עד ששאר הרכיבים מתווספים כי הם יתבשלו די מהר.

תירס קפוא הוא דבר מצוין, אבל אם נפלתם על קלח טרי שהצלחתם לעמוד בפיתוי ולא לאכול אותו ככה, מבושל מעט (אני אפילו לא ממליחה) – עוד יותר עדיף. מעמידים את הקלח בתוך קערה רחבה ומנסרים/מגלחים עם סכין לאורך, כל פעם כמה שורות. בגלל שהגרעינים בשיטה הזו נחתכים ונפתחים הם עוד יותר מסמיכים את המרק (שזה דבר טוב כזכור מהפתיח).

מערבבים את קמח התירס עם הבצל המטוגן עד שהשמן ייספג

אז להכנה: בהתחלה צריך לחתוך את הבצל ולטגן אותו בשמן סומסום בתוך סיר הבישול של המרק. אחרי שהבצל מזהיב קצת, צריך לערבב פנימה את קמח התירס, לתת לשמן להיספג תוך כדי ערבוב ואז להוסיף מים בנדיבות. להרתיח את התערובת, ואז להקטין אש לבעבוע עדין ולערבב מידי פעם בזמן שאתן חותכות את שאר הירקות, משהו כמו רבע שעה (אבל להזהר שלא יידבק לתחתית ויישרף). בזמן הזה צריך לחתוך את הגזר לקוביות; להשרות את פטריות השיטאקי במים רותחים שיתרככו ואז לחתוך את הפטריות לרבעים או שישיות; לסנן את מי ההשריה מהלכלוך הקרקעית ולהוסיף אותם למרק, ולחתוך את הטופו לקוביות. האמת שזה יקח פחות מרבע שעה אז אפשר להוציא חכת צעצוע ולשחק קצת עם החתול המשועמם (אם אין לכן חתול אתן בבעיה ונתקעתם עם שבע דקות לשרוף).

אחרי בערך 20 דקות הבסיס של המרק מסמיך גם אם הגרגרים לא נמסים לגמרי

אחרי שקמח התירס התרכך (אצלי הוא לא נמס לגמרי ונעלם במרק, אבל מתרכך ומסמיך אותו) זה הזמן להוסיף את כל מה שחתכתן ולתבל: מלח, פלפל, פלפל חריף לפי הטעם (קאיין), כפית נדיבה של אבקת ג'ינג'ר או ג'ינג'ר טחון מהמקפיא, הרבה סוכר (כף וחצי אצלי) כדי לאזן את החריפות ולהעמיק את המתיקות של התירס. אם התירס הוא מאוד מתוק מראש (תטעמו) אז פחות סוכר.

נותנים למרק להתבשל, לירקות להתרכך, זה קורה די מהר, וכשטועמים והכל כבר טעים ורך מכבים את האש. עכשיו מחכים עוד כמה דקות שיתקרר קצת (אלא אם כן אתם מגישים מיד) ומוסיפים שיני שום טריות קצוצות – כדי שישמרו על החריפות שלהן. רצוי לפזר בצל ירוק טרי, שום ירוק או עירית קצוצה על המרק לפני ההגשה – נותן גם צבע וגם רעננות. מי שאוהב יכול להוסיף לקערית שלו קצת רוטב סויה, אבל קצת(!) כדי לא להטביע את טעמי המרק בטעם השתלטני של הרוטב.

והנה המתכון, לשש מנות בערך:

מרק תירס בטעמים אסייתים

שמן סומסום

בצל גדול >> בקוביות

3 גזרים >> קוביות

5 כפות קמח תירס

600 גר' תירס קפוא (או טרי)

קוביית טופו, כ- 350 גר' >> לקוביות

5-7 פטריות שיטאקי >> מושרות וקצוצות

3-4 שיני שום >> קצוצות

תיבול: מלח פלפל, אבקת ג'ינג'ר, פלפל חריף קאיין, סוכר בנדיבות

להגשה: בצל ירוק, עירית או שום ירוק

להזהיב בצל בשמן סומסום, להוסיף קמח תירס ולבחוש, להוסיף מים ולתת להתבשל בערך רבע שעה (זהירות שלא יידבק לתחתית ויישרף).  להוסיף את שאר הרכיבים חוץ מהשום ולבשל בבעבוע עדין. שום מוסיפים אחרי שמכבים את האש, ובצק ירוק לפני ההגשה.

10 מחשבות על “מרק תירס בטעמים אסייתים

  1. אני חמה על מרק תירס כבר כמה זמן, איזה כיף שמצאתי אצלך מתכון! מקווה לנסות בקרוב!
    תודה על המתכון והפוסט המתוק!

  2. נראה טוב 🙂 שאלה: בקמח תירס מתכוונת לצהוב כן ? לא לקורנפלור…. הבנתי נכון? 🙂

    • הבנת נכון לגמרי – קמח פירורי קצת וצהבהב, שאפשר לעשות ממנו גם פולנטה. קורנפלור זה נחמד לעבות כל מיני דברים (אצלי בשימוש בעיקר עם מתוקים) אבל לא למרק הזה…

  3. עשינו עם שמן קנולה רגיל, בלי פטריות ועם כמה פלפלים קטנים חריפים (שהוצאנו אחרי כמה דקות) ויצא טעים מאד!
    תודה רבה.

    • נשמע מצוין (גם אם לא הכי אסייתי..). מרק תירס זה פשוט כיף. לאוהבי החריף – פלפלונים חריפים הן תוספת מעולה אפשר לחתוך פלפל ירוק חריף לקוביות ולהוסיף כבר בשלב טיגון הבצל (ואז אפשר להגיש שזה בכלל מקסיקני, גם תירס וגם חריף!)

  4. הפעם לא כתבת אם הקמח הוא קורנפלור או קמח תירס
    האם את יכוחה לפתור לי את הדילמה?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s