מאפה תפוחים אישי

קל להכנה ומרשים

שכנוע עצמי, הטעיה או סתם תכסיסי רמאות שהבלוגרית מפעילה על עצמה הם כלי עבודה לגיטימיים לחלוטין כשמדובר במטבח, ובייחוד במתוקים. "אני לא רוצה קינוח , מספיק לי פרי", הוא משפט ערמומי למדי שאפילו בלוגרית מנוסה היתה נופלת בפח שהוא טומן. בעצם הכוונה היא פרי (למשל תפוח) במצב צבירה כלשהו (למשל אפוי), מוגש בכלי נאה (תבנית אישית), מתובל בקפידה (מה תגידי על קנמון וציפורן?), ועם איזה קמצוץ של עיטור למעלה (אולי קראסט אפוי ?). כן , כן. גם אתם עליתם על זה. אז מכיוון שהקראסט הוא בעיקרו שיבולת שועל –קמח מלא- סוכר חום , שהם כידוע בריאים (ואף מרזים…), עדיין נשארנו בקטגוריית הפרי, לא?

אז פרי זה לא, אבל קינוח קל להכנה, טעים, מרשים, ולא כבד – זה כן.

גם כאן נעזרתי במקור באתר המופלא של גלעד, שילבתי שני מתכונים שונים עם קצת גיוונים משלי, ונולד מאפה התפוחים האישי שהצליח לעבור גם את הביקורת הקפדנית של משפחתי (אבל אין בזה טופו) הקרניבורית, ומשמש פתרון נפלא כשאין זמן להשקיע בקינוח מסובך אבל רוצים שיראה כאילו כן השקענו. המתכון המפורט למטה, אבל בגדול המילוי הוא תפוחים עם לימון, סוכר ותבלינים, והציפוי – נו טוב, ציפוי: קמח, שמן, קוואקר, סוכר… מה שצריך.

מתחילים מהתפוחים – אני משתמשת בתפוחים חמוצים, כמו גראנד, אבל אפשר מכל סוג (וגם לערבב). רק שימו לב שאם בחרתן בתפוח מתוק אולי כדאי להפחית את כמות הסוכר. חותכים לרבעים, מסירים את הליבה ואז כל רבע לפרוסות דקות למדי. גם קוביות קטנות ילכו. שמתן לב שלא ביקשתי לקלף, נכון? מקום שאפשר, אני נגד קילוף ובמקרה הזה באמת שהקליפה לא מפריעה.

עכשיו סוחטים מעל את מיץ הלימון, מוסיפים גרידת לימון, סוכר ותבלינים. גם פה נתעכב לשניה – אני מאוד אוהבת קינמון, את אחיו הציפורן ואת בני הדודים שלהם הפלפל האנגלי ואגוז המוסקט. מכולם אני מחזיקה במגירה קופסאות קטנות וטובות של התבלינים הטחונים (המהדרין ימחו כי אפשר לכתוש או לגרר טרי כל פעם, אבל בינינו-  למי יש סבלנות). הכמויות שכתבתי למטה הן פחות ממה שאני בד"כ משתמשת אבל יותר ממה שאנשים שלא מתים על כל התבלון הזה ישתמשו. אז מקמו עצמכם בבקשה על הסקאלה ותשחקו עם הכמויות איך שבא לכם. אפשר גם בלי תבלינים בכלל – רק סוכר ולימון. תוספת אופציונאלית נוספת היא חמוציות (אני קונה כאלו ללא סוכר או מופחתות סוכר, כדי שירגישו את הטעם החמוצי שלהן, אחרת מה הטעם?) או צימוקים, ואפשר גם להוסיף שברי אגוזי מלך או  פקאן (למרות שעדיף לשמור את הפקאנים לפאי הפאן המעולה הזה).

נותנים לתפוחים לעמוד בצד, אם יש לכן זמן אפילו שעה. מה שקורה הוא שהתפוחים מתרככים מתכווצצ'ים (ומוציאים מיץ) כך שיהיה יותר קל לדחוס אותן לתבניות אישיות. אם אין זמן לחכות, פשוט תדחסו באלימות וזהו.

הציפוי ממש קל להכנה – לא צריך מחמאה קרה, לא צריך לעבד בזהירות  – זה לא קראמבל. מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד (אם אין קוואקר גם שיבולת שועל מלאה תעבוד) והוא מוכן.

דוחסים טוב-טוב את מילוי התפוחים לכלים האישיים, מוזגים מלמעלה את שארית הרוטב שהוציאו התפוחים ומחלקים את הציפוי בין הכלים. משטחים אותו בכל כלי עם כפית או עם האצבעות על שכבת התפוחים העליונה – לא נורא אם לא יוצא מסודר. אם אתם רוצים להיות נדיבים בציפוי, תכינו כמות קצת יותר גדולה, הרי בשלב הזה אף אחד כבר לא מאמין שזה רק פרי, נכון?

אופים בתנור חם בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20-25 דקות. ומוכן. אפשר להגיש חם (זהירות – כשיוצא מהתנור המילוי ממש חם). או מקררים ואוכלים למחרת קר, או מחומם. קלי קלות.

ולמתכון:
מאפה תפוחים אישי
כמות לארבע מנות (ארבעה כלים אישיים בנפח 250 מ"ל)
מילוי:
4 תפוחים לא קלופים>> ברבעי פרוסות דקות, או קוביות קטנות
4 כפות גדושות סוכר חום (אפשר להפחית או להוסיף לפי הטעם וחמיצות התפוח)
מיץ מחצי לימון
גרידה מקליפת לימון קטן
כ- 50 גר' חמוציות (חצי כוס) [אופציונאלי]
כפית גדושה קנמון
בין רבע לחצי כפית ציפורן
בין רבע לחצי כפית פלפל אנגלי או אגוז מוסקט
[הערה על כמויות התבלינים: אני אוהבת מתובל וריחני כשמדובר בקנמון ורעיו, אבל אפשר להפחית]
_
לציפוי (אם אוהבים הרבה ציפוי, תגדילו את הכמות):
50 גרם סוכר דמררה
¼ כוס קמח מלא
¼ כוס שיבולת שועל עדינה (קוואקר)
30 גר' שמן קנולה
30 גר' רסק תפוחים
קנמון
מערבבים את כל חומרי המילוי ונותנים לעמוד בצד כמה דקות. מערבבים את כל חומרי הציפוי. דוחסים טוב את חומרי המילוי לכלי הגשה, מפזרים עם כפית או עם האצבעות את הציפוי מלמעלה – בחתיכות או בשכבה דקה.
אופים 20-25 דקות בחום של 180 מעלות. טעים חם או קר.

2 מחשבות על “מאפה תפוחים אישי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s