טבעונות בפאריז

קפה פינסון

קפה פינסון

כמו שכבר הספקתי לספר, בילינו שבוע קצר וקריר בפאריז, וחזרנו כדי לחלוק חוויות. עשינו עבודת הכנה יסודית, ובין השאר נעזרנו בפוסט ההמפורט של דנה ויעל באתר של אורי שביט, באתר של HappyCow כמובן, ובעוד כל מיני פוסטים. כמו כל דבר ברשת – הרוב היה מדויק ועוזר אבל לא הכל מעודכן או מדויק אז כדאי להצליב מידע ולחפש משהו עדכני לפני הנסיעה.

את חווית פאריז הטבעונית חייבים להתחיל מהתחלה, ארוחת הבוקר בטיסת אייר פראנס ארוחת VEGAN – NON DAIRY  שהורכבה מלחמניה קרה ויבשה (כולם קיבלנו לחמניות כאלה, פזלנו לבדוק) עם קופסית מרגרינה וקערית ממרח בטעם ריבה; קרואסון לא חמאתי בעליל, שגם הוא ידע ימים טובים הרבה יותר ורצועות פלפל וגזר שנחתכו הרבה יותר מ- 24 שעות קודם לכן, נחות על ערימה של עלי רוקט. בלי רוטב, בלי כלום. כמה קשה לארגן טחינה? ממרח חצילים? פסטו? ממרח עגבניות מיובשות? משהו ….זו ארוחת הבוקר של הטבעונים – לחמניה עם מרגרינה ורצועות פלפל לכרסם. מה נאמר ומה נגיד? רק שהיה נראה שגם טורפי הגבינות לא ממש נהנו מארוחת הבוקר הקרה שלהם. יהיה מה לצפות לטיסה חזרה. מרוב עלבון אפילו לא צילמנו.

CAFÉ PINSON

מסתבר שצהריים מוגשת רק בין 12:00 ל- 15:00, אח"כ צריך להסתפק בקפה, תה, מיץ ועוגות (ממה שנשאר).הגענו רעבים בשעה חמש, ובסוף ישבנו על קפה/מיץ וטארט פיסטוק נחמד (התמונה שלו בראש הפוסט). מה שכן, התמונה יצאה לא רע למרות שזו הפעם הראשונה שאני מתפדחת ומוציאה מצלמה במסעדה. האוירה כיפית, את האוכל לא יצא לנו לטעום אבל כדאי לנסות. כשישבנו הקהל היה בעיקר סטודנטיות צעירות ומגניבות. עוד דבר, יש בסביבה המון גלריות וחנויות מיוחדות ומעניינות (גם אם יקרות) של עיצוב בגדים וחפצים – אז כדאי להגיע בשעה שהחנויות פתוחות (מסתבר שלא ביום שני אחה"צ) ולהינות מסיבוב שלם.IMG_0581pinson

Eiffel iconחשוב לדעת:

לא כל האוכל טבעוני, בחלקו יש ביצים וצריך לשאול מראש;

ארוחה מוגשת רק בצהרים, אחריה המקום חוזר להיות בית קפה;

יש במקום אינטרנט Wi-Fi חופשי כך שזה המקום לתכנן בו את סיבוב המסעדות של מחר.

Café Pinson

6 rue du forez, 75003 Paris, France

_________________________________________________

 Loving Hut

IMG_0585 LHתפריט טבעוני לחלוטין, עם דגש על מרכיבים אורגניים. יצא לנו להיות שם פעמיים, והיה חביב בכל פעם. כמו בעוד כמה מקומות, המגוון קצת אקלקטי – מנות "צרפתיות" כמו קיש או קרפ, מנות אסיאתיות כמו טופו מוקפץ על נודלס ומנות שאין לי את המילה המתאימה להן, אבל הן בגדול נקניקיות ופירה. זה גם מה שטעמנו בין השאר – טעים מאוד(!) אבל עדיין נקניקיות ופירה; ניסינו גם קרפ עם סלט קטן בצד – חביב גם אם לא נפלנו; בורגר מקומי טעים ביותר (בוורסיה של צ'יזבורגר + צ'יפס); לראשונות ניסינו גלילות נייר אורז (ממולאות בטופו, ירקות ואיטריות אורז דקות) מוצלחות, וחטיפי סויה מטוגנים – טעים מאוד. האוירה במקום רגועה ונעימה, והשירות מצויין ודובר אנגלית (יתרון..).

IMG_0587LH

נקניקיות ופירה!

IMG_0687sol

המחירים הם בסדר גודל פריזאי – בערך 22 יורו לארוחת בורגרים + מנה ראשונה וקפה (מחירי ערב). הקהל היה ברובו מקומי, מתובל בתיירים. ממליצה.

Eiffel iconלשים לב -לבדוק שעות פתיחה, שקצת משתנות מיום ליום וכמו בהרבה מקומות לא רציפות.

Loving Hut, 92 Boulevard Beaumarchais (11e)

Metro: Saint-Sébastien – Froissart, Chemin Vert

_______________________________________

Gentle Gourmet Café

IMG_0609 gormeאכן גורמה. המקום מכניס לאוירה חגיגית ומוקפדת, המנות הראשונות מוגשות בעיצוב מתוחכם – אנחנו הלכנו על כל הקופה והזמנו צלחת טעימות של כל המנות הראשונות (15 יורו) – סלט קינואה ועדשים מוצלח, שמוגש עם פרוסות דקיקות של מלפפון וצנונית, אבוקדו ונבטים לעיטור; סלט סלק, אנדיב, חמוציות, אגוזים  ונדמה לי שגם תפוחים – גם הוא מצוין (בתנאי שאוהבים אנדיב), מרק בטטה מעולה; כדורון גבינה טבעונית מטוגן; ופטריות אפויות ברוטב שום (תמונה למטה).

הזמנו גם שתי עיקריות מוצלחות (שאינן בורגר), ולקינוח עוגת שוקולד מ-צ-ו-י-נ-ת (בסיס שוקולדי אפוי עם אגוזי לוז, מוס שוקולד מעל) עם כוס שוקו חם, ופלאן וניל-שזיפים שהתגלה כפרוסה ענקית של עוגה, עם בסיס בצק עלים ובתוכו פלאן משובץ בשזיפים חמצמצים – טעים מאוד למי שלא רוצה רק שוקולד כל היום.

החשבון לא זול – 68 אירו עבור ארוחה גדולה מאוד לשניים (34 לאחד) של שתי מנות עיקריות, צלחת טעימות של מנות ראשונות, שני קינוחים שוקו ותה (בתפריט ערב). אפשר לסגור ארוחה זוגית בשני המבורגרים עם צ'יפס וסלט (28 יורו לאחד) או בצהריים עם מנה עיקרית, קינוח אחד או מנה ראשונה אחת ב- 19 יורו לאחד. הקהל מעורב – אנגלית וצרפתית היו בערך 50/50.

בקיצור – החוויה, האוירה, האוכל, המקום (והמחיר במידה מסויימת) הצדיקו לגמרי את השם גורמה. ממליצה בחום.

Gentle Gourmet Café, 24 Boulevard de La Bastille (at Place de La Bastille),

Métro: Bastille

IMG_0612 gormeצלחת הטעימות – הסלטים המעוצבים בתוך רינגים פשוט משובחים

Saveurs Veget'Halles

למי שמגיע בצהרים לאורנג'רי, גני טיולרי או הלובר – זה מקום קרוב יחסית לאכול בו. המקום נעים אבל מכיוון שבנהזוג החליט לעיקרית להזמין את הדבר היחיד בתפריט (שכתוב אנגלית!) שלא הבנו מהו, התוצאה היתה מנה משמימה (ייתכן שזו מנת הבריאות של המקום?) שהורכבה מכוסמת, עדשים, לקט ירקות מאודים, והכל ללא תיבול. הסלט הגדול שהזמנתי היה טעים ומגוון, אם כי גם הוא בלי רוטב (יש בלסמי ושמן זית על השולחן, שעשה את העבודה). הקינוח היה קראמבל תאנים מוצלח  – כך שקשה לנו להחליט עם 2 מנות לא רעות מתוך שלוש.

Eiffel iconשימו לב  – בתפריט שרובו טבעוני יש גם מאכלים צמחוניים (עוגת גבינה…) – אז לשאול את המלצרים שהאנגלית שלהם, כמה מפתיע, אמנם לא משהו, אבל נוכחות הטבעונים הזרים האינטנסיבית מספיקה להם כדי לשלוט באוצר המילים הרלוונטי.

מחירי צהריים: 16 יורו למנה עיקרית +  ראשונה /קינוח.

IMG_0618halles

IMG_0619 halles

קראמבל תאנים – נראה קצת מעוך אבל טעים להפליא

Saveurs Végét'Halles, 41 Rue des Bourdonnais
75001 Paris

_____________________________________________________

Bar D'Artisans – Sol Semilla

 האוירה במקום לחלוטין " זרוקה" (סליחה על המילה של פעם), שולחנות עץ, פחי איחסון בתור שרפרפים, אוריינטציה בריאותית מאוד ( ספירולינה וקקטוסים בכל מקום..). למלצרים היה זמן בשפע ומזל שגם לנו. אנחנו באנו פתוחים ורגועים אז היה משעשע, אם אתם כמו זוג האמריקאים עם שני הילדים שישבו לידינו חסרי סבלנות זה כנראה לא המקום בשבילכם. במקום יש גם חנות לכל מיני עשבי תיבול ומוצרים אחרים, וקקאו הוא כנראה חומר גלם הבית כי מוכרים אותו שם בצורות שונות (טבלאות, חמאת קקאו, ממרח, פולים שלמים ופולים גרוסים). קקאו הוא גם משקה הבית ( והשתיה החמה היחידה במקום אם לא לוקחים בחשבון את המרק).  הזמנו את צלחת היום שהיא פחות או יותר המנה העיקרית היחידה שאפשר להזמין, ראו שוב ראש פתוח וסבלנות.  אחרי כל ההקדמות אתם בטח תופתעו לטובה כמוני – היתה צלחת מגוונת טעימה ומלאה טעמים חדשים ומעניינים. בשביל הבלוגרית אלו כבר שני כוכבים כי לחו"ל נוסעים בשביל לטעום דברים מעניינים, ולא הומוס ופאלאפל.

 הצלחת שלנו הכילה כל טוב: תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול היו הרכיב הסטנדרטי ביותר, כוסמת קיבלה טיפול מוצלח עם רוטב אסאי וקומקוואטים; קוביות דלעת עם כרוב אדום וסוג מיוחד של חמוציות ברוטב חמוץ מתוק, סלט ירוק עם עלים שלא את כולם זיהיתי, והמעניין מכולם – תבשיל של פולי קקאו, סומסום, מעט חריפות ועוד כל מיני דברים מעניינים ( בלי שום טיפת סוכר).  המרק המלווה לעומת זאת היה דליל והוגש בכוס (בנהזוג אהב) והקינוח היה מאפה שוקולד תפוזי בצורת עוגת מדלין (גם אותו בנהזוג אהב).  ממליצה למי שמחפש חידושים ולא מקפיד על שירות מהיר…

הצלחת עולה 15 יורו, או 22 עם מרק או קינוח.

IMG_0623solEiffel iconשימו לב שהמקום פתוח ברציפות אבל נסגר מוקדם יחסית (19:00). מה שכן הבטיחו ולא קיימו – המון חתולים היו אמורים לשרוץ במקום כך לפי האינטרנט, וזו הסיבה האמיתית שהגענו, ולא היא. זה העונש שמקבלים אנשים שמאמינים למה שכתוב באינטרנט.

Le bar des Artisans, 23 rue des vinaigriers – 75010 Paris

_________________________________________________

Le Potager du Marais

על המסעדה הזו קשה לי להחליט מה להגיד. היינו שם בערב, אחרי התלבטות בין כמה מקומות שלאף אחד לא היה אתר מספיק מעודכן, כך שהימרנו. כשרק הגענו היה מלא לגמרי, ומפאת עייפות והעדר חלופה סבירה באזור הסכמנו לחכות עד שיתפנה מקום. המלצרית (הנחמדה מאוד!) שלחה אותנו בחיוך לחכות בחוץ (קור של 2 מעלות ומטה, למי ששכח) ולא חשבה להציע בינתיים משהו חם לשתות.המקום קטן וצפוף ובשישי בערב גם מלא עד אפס מקום. התיישבנו באמצעי מתוך שלושה שולחנות קטנים שהוצבו בשורה, מרחק של בערך 20 ס"מ אחד מהשני (ככה מסודר המקום כולו). כמו שבנהזוג ציין, לא ממש נעים להתחיל לאכול כשהשולחן לידך עוד לא קיבל את המנה שלו – אתה מרגיש כמו בשולחן ארוחת הערב המשפחתית הארוך, כשמחכים שכולם יקבלו את המרק לפני שמתחילים. בשולחן מימין התנהלה שיחה ערה ומשמאל אחרי חצי בקבוק יין אדום שתי צעירות צרפתיות הפכו לעליזות מאוד. רק אנחנו לא שמענו אחד את השני כי לישראלים לא נעים לצעוק בחו"ל שלא יגידו עלינו שאנחנו מתנהגים כמו הבהמות שכולם אומרים שאנחנו.

למנות העיקריות חלקנו ביף בורגיניון (נתחי סייטן ברוטב פטריות ויין) שהיה מוצלח וטעים מאוד אבל משום מה הוגש עם פירה לא טעים. בנהזוג חשב שלתבשיל לא היה טעם דומיננטי אבל זה כי הוא חושב שכל דבר צריך להיות חריף, חמוץ או מתוק (או בטעם של הרבה כמון). אל תקשיבו לו. למנה השניה הזמנו לזניה תרד שהוגשה עם סלט קטן ונחמד – שהיתה טעימה וטעם התרד בה היה מאוד מודגש, שזו מחמאה כמובן.  בקינוחים זה שאוהב שוקולד ומתוק בחר בעוגת שוקולד – חביבה בהחלט, אבל לא נפלנו. זו שיודעת מה טוב הלכה על קרם ברולה ערמונים שהיה פשוט מצוין. מכיוון שבמקומות כאלה אנחנו חולקים את המנות חצי חצי כדי לטעום כמה שיותר, גם בנהזוג נהנה מהבחירה החכמה והודה שהאפילה על עוגת השוקולד. האוכל היה טעים אבל האוירה והשירות הרבה פחות. ככה ככה.

מחיר (בערב):  26 יורו למנה עיקרית + קינוח.

IMG_0657potagerLe Potager du Marais, 24 Rue Rambuteau
75003 Paris

______________________________________________

קצת על חלב סויה ותה צמחים. למרות רשימת המסעדות הטבעוניות, מידי פעם יצא לנו להכנס סתם לבית קפה או אפילו בערב אחרי יום ארוך במיוחד למסעדת פאסט פוד תאילנדית (היה נורא) או למסעדה איטלקית לפסטה + ירקות (היה נחמד אבל יקר בצורה שערורייתית). בגלל היעדר תפריטים באנגלית ואיזושהי נכונות לתקשר בשפה שאינה שפת העם הנבחר (צרפתית כמובן), היה די קשה לאתר את האפשרויות הטבעוניות אם היו קיימות. משום מה, מהנסיון המאוד מוגבל שלנו גם חלב סויה מצאנו רק במקום אחד (בית קפה חביב שנמצא מרחק פינת רחוב מקפה טבעוני שהיה מלא באותו זמן) כך שרוב הזמן הסתפקנו באמריקנו ובתה צמחים, שגם הוא היה במבחר דל מאוד (רויבוש בעיקר).

IMG_0638

סתם נטפלתי לצרפתיות הנחמדות האלה, והן היו בכלל בהפסקת צהריים

ארוחת הבוקר. נתחיל בזה שהמיתוס על כך שאין טעם להזמין ארוחת בוקר במלון, ועדיף לשים פעמיך בבוקר לבולנז'רי הקרוב, שהוא תמיד במרחק יריקה, לרכוש באגט ולסעוד את ליבך על הספסל בגן, עם הציפורים – נכון רק בחלק הראשון שלו. לגבי החלק השני זכור לי במעומעם ביקור קיץ בפאריז שזה עוד עבד, אבל בחורף הבאגט החם מהתנור מגיע לטמפרטורה של מעלה אחת עוד לפני שהתיישבת על הספסל, והספסל (עץ במקרה הטוב, ברזל במקרה היותר סביר) הוא הדבר האחרון שהישבן העדין שלך רוצה לפגוש בכזה מזגאויר.

IMG_0691אנחנו התחלנו מנסיון לארוחות בוקר מאולתרות בבתי קפה "רגילים", אבל כאמור לא היתה הצלחה של ממש. אחרי שלושה ימים כשעלינו על הסופרמרקט האורגני (תיכף תקראו עליו גם אתן), עברנו למצב קצת חורני, אבל טעים לאין שיעור של לאכול בחדר במלון. בסופרמרקט קונים חבילה קטנה של טופו רך בטעמים, ולמי שאין מקרר בחדר, פשוט פותחת את החלון ובזהירות מניחה את הרכישה היקרה מפז על אדן החלון, היא תשאר קרה ולא תתקלקל עד מחר. החשש היחיד הוא שהיא תקפא בלילה. בבוקר, אם רוצים להתחמם אפשר לצאת לצעידה נמרצת קודם ואם לא פשוט מתעטפים במעיל וקופצים לבולנז'רי לקנות בגט חם, ולידו גם  עגבניות שטוחות שנראות קצת כמו חצילי בלאדי, ומלפפוני ענק אירופאים שנרכשו אצל הירקן. תוך 10 דקות יקרה כריך ענק ומופלא של טופו עם עשבי תיבול ופרוסות עגבניה בתוך באגט, ורוב הסיכוי שזה יחזיק אתכן עד אחר הצהריים.

גן עדן לטבעונים. גם אנחנו קראנו בהמלצות על הסופרמרקט הטבעוני הראשון שנפתח בפאריז, ותיכננו גדולות ונצורות איך נשוטט במרחביו העצומים, בין מחלקות הביגוד, ההנעלה, והאוכל ונביא לארץ מזוודה מלאה בכל טוב. תיכף נגיע לשם, אבל לפני כן – מחוץ לתחנת המטרו École Militaire שהיתה הקרובה למלון שלנו, היתה בין שני סניפי סופרמרקט גדוליםוחנות טבע אחת בשם Naturalia. משום מה רק ביום השלישי נכנסו לשם  ופקו בירכינו. במקרר, לצד גבינות עיזים אורגניות ושאר אויביו של הטבעוני, נמצא מבחר מעורר התפעלות של טופו בטעמים, גבינות ויוגורטים (!!) טבעוניים, נקניקים מסייטן וגם מנות מוכנות טבעוניות. אפילו כמה חפיסות שוקולד ועוגיות טבעוניות (בנהזוג מיהר לדגום וקבע שמדובר בסוג של ערגליות. ואני שואלת – מה רע בערגליות?).

אם היתה גם שמש, הייתי מכריזה כל ערב על ערב פיקניק טבעוני ומרגישה שזכיתי בפיס (אבל אז אתם לא הייתם מקבלים את ההמלצות על המסעדות שלמעלה).

המחירים ממש סבירים (יחסית), בממוצע בערך 3 יורו ל- 200 גרם של טופו בטעמים, ובערך אותו המחיר למיכל גדול של יוגורט או זוג מעדני סויה (סיפרתי כבר על מעדן הקרם סויה עם הערמונים שהגיע בצנצנת קטנה עם טעם מושלם? 4 יורו לזוג שהיו שווים כל סנט) .

אז אם לא בא לכם להיסחב חפשו באינטרנט או שאלו מישהו במלון (Naturalia היא רשת, ובטח יש עוד חנויות דומות) – אולי גם אתם תמצאו חנות אורגנית כזו עם נישנושים המשמחים לב טבעוני.

Naturalia, 38 avenue de la Motte Picquet, 75007 Paris 7e, tel: 0145511010 (חפשו סניפים נוספים ברשת)

Metro: École Militaire

Un Monde Vegan. ביום שבת, יום לפני הטיסה, שמנו פעמינו לסופרמרקט הטבעוני הראשון  בפאריז כדי להצטייד, בניגוד לדעתו של בנהזוג שכמעט חתך את הוורידים ולא ידע ממה להילחץ יותר – מחוסר מקום ועודף משקל במזוודה (22 קילו בלבד! היינו יכולים לדחוס עוד 4 קילו של גבינות טבעוניות, איזה בזבוז!) או מהעובדה שהכל יתקלקל לחלוטין עד שנגיע בבטחה למקרר שבבית. מסתבר שהמקום החביב הזה שכולו טבעוני, על שני המוכרים הנאים למראה ודוברי הצרפתית בלבד (ששיתפו פעולה בסבלנות עם הנדנודים שלי כשדרשתי שימליצו על טבלאות השוקולד הכי טעימות), הוא די קטן. בוא נאמר, לתל-אביבים שבינינו, פחות מחצי מסניף ניצת הדובדבן באבן גבירול, בהיעדר השוואה טובה יותר. מחלקת הביגוד היא פיסת קיר ועליה כמה נעליים וארבעה סוגי טי-שירט עם הדפסים מגניבים (15 יורו, שברבעים מסויימים שבהם משום מה הסתובבנו זה בערך המחיר של רבע חולצה). מקרר הטופו היה הרבה פחות מגוון מזה שבחנות האורגנית ממקודם (יופי, תירוץ לביקור נוסף שם), אבל לעומת זאת היו המון סוגים של גבינות צהובות, נקניקים ונקניקיות, וכל מיני טבלאות שוקולד.

Eiffel icon רק אזהרה אחת – היו חשדניים ביותר לגבי הקראוסונים והמאפים שליד הקופה. אלו שאנחנו קנינו לכרסם בדרך חזרה למלון, היו בלתי ראוים לאכילה, גרועים כמעט כמו הקרואסון בארוחה הטבעונית שהגישו בטיסה.

המחירים גם כאן לא בשמיים – בערך 3-4 יורו ל 200 גר' גבנ"צ (תלוי בסוג), בין 2.5 ל 3.5 יורו לחפיסה של 100 גר' שוקולד בטעמים שונים, כולל שוקולד לבן ושוקולד "חלב".

Un Monde VeganVegan Supermarket, 64 rue Notre Dame de Nazareth

Metro: Strasbourg St Denis (exit 2, rue St Martin) or Republique

השלל המאוחד:

IMG_0693SMIMG_0694SM

חייבת להודות שעד סוף הטיול כבר ממש השתכללתי בפפראצ'י במסעדות, אבל מזל שהעדשה עוד קצת פירגנה לי שאריות של תמונות כי לצלם מנה בטלפון הנייד זה קו אדום אפילו בשבילי. נראה לי שבפעם הבאה בבודהא בורגר (אחרי שעדשתי האהובה תחזור מתיקון) עוד בטעות אתחיל לצלם את מזנון הבראנץ' שלהם.

ממש מקווה לשמוע אם מישהו ניסה, טעם והתרשם, וכמובן שאשמח להישלח על חשבונכן לכל בירה אירופאית או אפריקאית כדי להמשיך במלאכת הקודש הטבעונית…. לשנה הבאה בברצלונה?

2 מחשבות על “טבעונות בפאריז

  1. עשית לי חשק לפריז!
    אבל מה עושים עם כל החתולים בזמן שנוסעים?
    (גם אנחנו זוג טבעונים עם כמה חתולים)

    • אכן שאלת השאלות… במקרה שלנו הצלחנו למצוא קטסיטרית שאנחנו מתחזקים כבר לפחות חצי שנה, היא מגיעה מידי פעם לביקור והחתולים התרגלו ומכירים אותה, ובזמן הנסיעה הגיעה לכמה שעות, פעמיים ביום. זה רחוק מאידאלי והכי טוב זה למצוא מישהו אוהב חתולים שיסכים לגור בבית – אבל רוב אוהבי החתולים מחזיקים כמה בעצמם ולא יכולים לעזוב אותם ככה סתם לכמה ימים…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s