מג'דרה קיצית – סלט עדשים וקוסקוס

מג'דרה לקיץטוב, אני לא באמת מציעה שתאכלו מג'דרה בחום הזה. מנגד, אני ממליצה בחום (בחירה מעניינת של מילים) להמשיך עם שנאת-התנור שנגזרת עלינו כמידי קיץ ולדבוק במאכלים קרירים, לא מסובכים, ושדורשים כמה שפחות הדלקה של להבת הכיריים.

זהו בדיוק. מנה משביעה בלי להרגיש כבדה, שיש בה יותר עבודת סכין מבישול, והיא צבעונית וטעימה.עדשיםהצד העדשי הוא עדשים ירוקות או חומות. אם תתחילו איתן יום וחצי מראש, לא תאמינו כמה רחוק אפשר להגיע במזג האויר הזה. לילה אחד של השריה במים, ואחריו מנוחה של יממה בתוך מסננת מכוסה במגבת (רצוי להפריע שלוש פעמים ביום בשטיפה נעימה של העדשים מתחת לברז, ניעור קל, וחזרה למנוחה). אחרי יממה כזו כבר יצאו נבטוטים קטנטנים וזה מספיק לסלט-תבשיל הזה. אם אתן לא מהנביטות, תספיק השריה של לילה או מספר שעות. את העדשים המושרות/מונבטות אני ממליצה לאדות בסלסלת אידוי ולא לבשל – קל יותר לשלוט על דרגת הבישול (שלא יהפכו למחית) ולטעמי התוצאה נגיסה וטעימה יותר. מניחים סלסלת אידוי בסיר רחב, ממלאים מים רק עד גובה הסלסלה או קצת פחות שופכים את העדשים לסלסלה, מכסים במכסה ונותנים להתבשל עד שמתחילים אדים. אחר כך זה כבר ענין של חמש דקות גג עד שהעדשים רכות ומוכנות. אם תשאירו אותן בתוך הסיר הן ימשיכו להתרכך. כדי לעצור את הבישול צריך להוציא אותן מהסיר ולהניח במקום בו יתקררו מהר (מול המזגן?).

קוסקוסבחורף נחזור לבורגול, היום אנחנו בגירסה הקייצית שלו – הקוסקוס. אפשר להשתמש בקוסקוס רגיל, אפשר בקוסקוס מקמח מלא, אבל בכל מקרה הכוונה לקוסקוס מהיר הכנה – מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות, לא לשכוח לערבב קלות במזלג לפחות פעמיים, שלא יצא גוש קוסקוס אלא גרגרים קלילים. אפשר להפחית ובמקום 2 כוסות מים לשים אחת וחצי – אחת ושלושת-רבעי. הרוטב והירקות יתנו הרבה עסיסיות והקוסקוס יספוג אותה בשמחה אז אין חשש ליבשושיות.

פלפליםמה נשאר? לחכות ששני החברים יתקררו ולקצוץ ירקות לגודל כמה שיותר קטן:פלפל אדום, צנונית, ועשבי תיבול מעניינים כמו רוקט ונענע. אפשר להחליף אותם בבזיליקום, בצל ירוק או פטרוזיליה. חוץ מירקות טריים אני אוהבת להוסיף קוביות או רצועות פלפל קלוי, ובמקרה הזה פלפל קלוי קנוי -כזה שמגיע כבוש ומשומר בצנצנת. חכו זה לא הכל, הוא עוד יגיח להופעת אורח בפסקה הבאה. מי שלא אוהב או נתקע בלי, יכול לקלות פלפל בתנור או לחתוך פלפל לקוביות ולהקפיץ אותו במעט מאוד שמן במחבת או סיר רחב, רק עד שמתחיל להתרכך. זה בהחלט תחליף מצוין לסלתבשיל הזה.

הגענו לקישוט האחרון והחשוב מאוד: רוטב. אתחיל מהצעת רוטב מענין שיתן הרבה אופי – הלב שלו הוא שילוב של עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית, קצוצות (קונים אותן מראש קצוצות או קוצצים במקום). לא צריך הרבה, רק כמה כפות לטעם, זה מספיק. להן אפשר להוסיף מעט חומץ ואפשר כמה כפות מנוזלי השימור של הפלפלים הקלויים. ידעתי שתזדעזעו (גם אני מזועזעת) אבל זה עובד. בחיי. מה שנשאר זה שמן זית רגיל או שמן זית שבו ישבו העגבניות המיובשות, קצת חרדל גרגרים ומלח. כיף גדול.

צנונית

למי שמעונין בגירסה רגועה יותר של רוטב, הדבר הכי בסיסי יעבוד מצוין: שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל. בוודאות. אני אוהבת את שדרוג העגבניות המיובשות, אבל אם בדיוק נגמרה הצנצנת אף אחד לא יתאונן על הגירסה הזו שחוזרת לשורשי כל סלט.

סלט עדשים וקוסקוס – מתכון מסודרranking 2

6-8 מנות

250 גר' עדשים ירוקות >> מושרות או מונבטות

300גר' גרגרי קוסקוס מהיר הכנה >> להכין לפי ההוראות

130-150 גר צנוניות בייבי או צנון >> חתוכות לקוביות קטנות או מגוררות

3-4 פלפלים אדומים >> חתוכים לקוביות קטנות

3-4 פלפלים קלויים (משומרים או טריים) >> חתוכים לחתיכות

עלי רוקט רחבים > < קצוצים

נענע >> קצוצה

רוטב: 2 כפות חרדל עם גרגרים, 3 כפות שמן זית, כף עגבניות מיובשות בשמן זית – קצוצות, 5 כפות נוזלי שימור הפלפל

מלח

סלט קוסקוס ועדשים

מחשבה אחת על “מג'דרה קיצית – סלט עדשים וקוסקוס

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s