מאפינס לימון ופרג

מי שמכיר אותי יודע שאני עקשנית לא קטנה (אמא: "זה כי את דומה לאבא", אבא: "את זה קיבלת מאמא שלך"). למרות ששוב ושוב (ושוב) אני מקבלת תזכורת מהמציאות שאנשים נורמלים אוהבים קינוחים מתוקים (למשל שוקולד), קלילים (למשל קצפת), ולא בריאים בעליל (מה זה יכול להיות? אולי רולדת שוקולד עם קצפת? גם קאפקייק שוקולד בעיטור קצפת ילך, ואפילו מוס שכבות של שוקולד וקצפת). ואני, שבהרבה מובנים לא מצליחה להידחק לקטגוריית הנורמליות, מעדיפה קינוחים מעניינים (כבר מלחיץ) וגרוע מזה, שמרגישים בריא, או למצער קצת פחות שחיתותיים. זה לא שחלילה לא אהנה מעוגת שוקולד עם קצפת, אבל אני אם מכינה אני מעדיפה למצוא משהו קצת אחר. ככה זה עם עוגיות שיבולת שועל ותבלינים (מתכון יגיע) שרק אמא שלי ואני אוהבות, או עוגיות ג'ינג'ר חריפות (כנ"ל, הפעם עם אמא של בנהזוג).

לכן כשדפדפתי בספר הנחמד הזה של Isa Chandra Moskowitz) PPK), במקום לחזור למאפינס בטעם מוקה שלה, שכבר התגלו כהצלחה החלטתי לנסות את המאפינס פרג ולימון. להגנתי אטען שהמחברת טוענת בחום שאלו המאפינס האהובים ביותר על קוראיה. עוד אני יכולה להגיד שבנהזוג מאוד אוהב פרג, וככה חשבתי לסלול את דרכי בערמומיות לקיבה שלו ("שוב הכנת את זה עם קמח מלא, אה?"). הנסיון הראשון השאיר אותי עם תחושה שכנראה באמת אנחנו הישראלים אוהבים הכל יותר – יותר חמוץ, יותר מתוק, יותר פרגי, ועם 12 מאפינס פרג במקפיא, שהם סבירים בתור בסיס למרוח עליו הריבה, אבל לא יותר מזה (חבל לזרוק…).

שבוע לאחר מכן בנסיון חוזר, הכפלתי כמויות הוספתי טעמים ויצאו מאפינס מוצלחים *למבוגרים*. קינוח למבוגרים, בעיני הוא קינוח עם טעמים קצת יותר מתוחכמים שלא מפחד מחריפות או בשימוש בחומרי גלם לא שגרתיים (גלידת אבוקדו מישהו?). במקרה הזה, הכוונה לטעם קצת חמוץ (ממיץ הלימון), קצת מריר (מהקליפה), לא מאוד מתוק, ולא מאוד קליל (טוב זו אשמת הקמח המלא).

אז מי שמחפשת לנקות עצמה מרגשות אשם קינוחיים תלך איתי עם קמח מלא וכוסמין, סוכר דמררה וכו', ומי שיודעת שזו סתם אשליה ושכנוע עצמי : סוכר לבן וקמח לבן בלי למצמץ.

מכיוון שההוראות מתמצות בלערבב (א) ואז לערבב (ב) ובסוף לערבב את שניהם (ג), תרשו לי עוד מילה על הפרג. פרג, כבר כולם יודעים, הכי כדאי לקנות שלם ולבקש שיטחנו במקום, וגם אז לאפסן במקפיא פן יתקלקל טעמו ויהפוך מריר. במתכון הזה אני מחממת את הפרג עם מיץ הלימון (אפשר גם עם ה"חלב" שבמתכון במקום עם מיץ הלימון) בסיר קטן ועל אש קטנה, למשך כמה דקות של ערבוב ואז מכבה את האש ונותנת לתערובת לעמוד בערך חצי שעה. הפרג כך מתמוסס לתוך  הנוזל, מתרכך וממלא אותו בטעם פרגי. אם אין לכן סבלנות לשלב המקדים הזה – אל תטרחו. פשוט ערבבו את הפרג בתוך תערובת הנוזלים ואל תדאגו.

אז איך זה עובד?

(א)   מערבבים יבשים: קמח מלא, קמח כוסמין [ניתן להחליף אותו בקמח מלא וכזכור גם בקמח לבן], מלח ואבקת אפיה.

(ב)   בקערה שניה טורפים במטרפה (ביד, אין צורך בבלנדר) את הרטובים: סוכר, שמן, חלב שיבולת שועל (או תחליף אחר – חלב סויה, שקדים או מה שתרצו), מעדן "אלפרו" וניל, גרידת לימון ואת תערובת הפרג (או רכיביה אם לא בישלתם אותה בנפרד).

(ג)    מערבבים עם המטרפה את שתי התערובות רק עד שמתערבב טוב. זהו. משתמשים בתבניות מאפינס (אני מעדיפה תבנית סיליקון, אותה לא צריך לשמן) או גביעי נייר – ממלאים כל שקע בערך 3/4 מהגובה (2/3 במקרה של קמח לבן), ואופים בתנור שחומם לגובה 200 מעלות (לא 180-  שימו לב…) בערך 20-25 דקות. מוכן!

מתכון

מאפינס לימון ופרג למבוגרים

22 מיני מאפניס / 12 מאפינס

1 כוס קמח מלא, פחות כף [או 1 כוס קמח לבן]

¾ כוס קמח כוסמין פחות כף [או אותה כמות של קמח מלא או 3/4 כוס קמח לבן]

1 חבילה אבקת אפיה

½ כוס סוכר קנים

¼ כוס שמן קנולה

קורט מלח

¾ כוס חלב שיבולת שועל (או כל תחליף חלב אחר)

1.5 מיכלים של אלפרו וניל

6 כפות מיץ לימון סחוט (בערך לימון אחד)

3 כפות פרג טחון (לבשל יחד ולתת לעמוד כחצי שעה שהפרג יספוג את הנוזלים)

1-2 כפות גרידת לימון (בערך משני לימונים) קצוצה דק

מבשלים על אש קטנה את הפרג עם מיץ הלימון ונותנים לעמוד בערך חצי שעה. מערבבים יבשים (שלושת הרכיבים הראשונים) בקערה אחת, מערבבים את הרטובים (כל שאר החומרים כוללת תערובת הפרג) עם מטרפת יד. מערבבים את שתי התערובות, ממלאים תבנית שקעים עד ל 3/4 גובה (או 2/3 במקרה של קמח לבן). מחממים תנור ל- 200 מעלות, ואופים בתנור חם בערך 20-25 דקות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s