קצת על עצמי ועל הבלוג הזה:
לפני חמש שנים, אחרי בערך 20 שנה של צמחונות, התחלתי לנדוד על הסקאלה לכיוון הטבעונות.
המעבר אצלי היה הדרגתי – בהתחלה הרשיתי לעצמי קוטג' ומיונז (כל אחד והמוזרויות שלו) שיהיה לי מה למרוח על הלחם, וכשאכלתי בחוץ בכלל לא שמרתי. אח"כ עברתי לטחינה וטופוטי על הפרוסה ויותר ויותר הקפדתי במסעדות ואצל משפחה וחברים, עד שהטבעונות הפכה לעובדה פחות או יותר.
ה-בעיה שמנעה ממני להתחיל בטבעונות הרבה שנים, ודי הלחיצה אותי בהתחלה היא שהייתי בטוחה שזה פשוט קשה מידי כי לא יהיה לי מה לאכול. מה למרוח על הלחם? מה לשים בפשטידה? מאיפה אקבל חלבונים? איזו ארוחת בוקר אפשר לאכול?
אז היום אני כבר יודעת שזה בכלל לא מסובך, רק דורש לפתוח את הראש ואת ארונות המזווה למגוון רחב של מרכיבים ולהשליך לפח תובנות ותפיסות שמרניות בקשר לאוכל (אז מה, את אוכלת רק ירקות?) ותזונה (אם לא תאכלי גבינה , מאיפה תקבלי חלבון?). הסיבה העיקרית לבלוג הזה היא לחלוק עם עוד בשלנים (טבעונים אבל לא רק) מתכונים ובישולים מעניינים מתוך המגוון העצום של המטבח הטבעוני.
אבל הבלוג הזה, לא סתם הוא בלוג ולא אתר מתכונים – הוא בלוג כי אני לוקה בקצת פטפטת-מקלדתית ואוהבת לפעמים לקשקש או לצאת לסיורי צד קטנים שאולי קשורים לנושא אבל בטוח לא חלק משלד המתכון הבסיסי. אז תהיה גם פטפטת, אני מקווה שתוסיף ענין וצבע, אבל מבטיחה שבסוף כל מתכון יהיה משהו מסודר ותמציתי למי שמבחינתו כל המלל מסביב הוא "תודה, אבל לא תודה".
ומה עוד? בלוג המתכונים הוא התירוץ הראשי אבל עוד כמה דברים שמעסיקים אותי מוצאים את דרכם לבלוג הזה : חתולים (אמא גאה לחמישה), צפרית חובבת, תל-אביבית, חובבת קולנוע ואשה פוליטית (הכל פליטי , לא?)
מצחיק ורגיש…
הגעתי במקרה עקב גיגול מתכון המכיל חצילים וגרגרי חומוס, ומשהו גרם לי לחרוש את הבלוג באופן יסודי.
המשהו הזה הוא הטריקולורית היפהפיה היושבת על משטח העבודה במטבח. כמובן שמצאתי עוד חתולים בהמשך השיטוט וקריאת המתכונים. אמשיך להתעדכן למרות שאני ממש לא טבעונית, אפילו לא צמחונית.
איזה יופי!
הטריקולוגית פושעת קטנה אבל בליבה מודה לך (וכמוה גם ארבעת אחיה ואחיותיה).
שמחה מאוד שתתעדכני – לטעמי במטבח הטבעוני יש כל כך הרבה מאכלים טעימים ולא מסובכים (ואפילו, בלי כוונה, בריאים), כך שכל אחד יכול וצריך להינות ממנו.
חתולים, טיבעונות ופוליטיקה…(וגם ציפורים וכל מה שחי)…אהבתי והיום אני הולכת על מרק תירס עם רצועות כרוב. התעדכנתי אצלך בנושא המרק…תודה
תודה…
מקווה שהמרק יצא מוצלח.
נראה בלוג מעניין ומבטיח. הרגע סיימתח להכין את צנצנת המלפופונים הכבושים.אני בטוחה שיצא מעולה! הסתקרנתי להבין,למה כוונתך שאת אומרת "אני אישה פוליטית"?
שלום שלום, גם אני טבעונית, וגם אני מבשלת. אין לי בלוג. עדיין. לא בטוחה שיהיה. בינתיים אני מעלה את הבישולים שלי לדף הפייסבוק. התמונות שלך עם החתולים שלך על השיש ובתוך הסירים עשו לי סוויצ' מטורף במוח.
אני כל הזמן חושבת לעצמי, לו רק אנשים היו יודעים שכשאני מבשלת גם חתולי (ארבעה) נמצאים לעיתים על השיש ולפעמים גם בתוך הכלים (ישמור האלוהים 🙂 הם היו מזדעזעים ולא מוכנים לגעת באוכל.
אז תודה. תודה שגרמת לי להרגיש "נורמלית" לחלוטין.
נכנסתי ממש במקרה,צמחונית מזה שנים ארוכות ארוכות,ממש שמחה לגלות אוכל טבעוני,שאני אוהבת לשלב כמה שיותר. מיכל
את בכוונה אנונימית? או שרק אני לא מבינה…
זהר