קינוח גלידה בקלי קלות (וגם גרסה לחורף)

קנוח גלידהאני לא יודעת איך אתם מתייחסים לקינוחים שלכם, אבל אצלי הם ממויינים לפי שני צירים: ציר אחד שנע בין הבריא (טוב, באופן יחסי) לשחיתותי, וציר שני מתחיל בקלי קלות עם מינימום הכנה ומסתיים אי שם באופק הרחוק של סיבוכיות יתר.

הפוסט הזה מתחיל בלשבת טוב טוב על המשבצת השמאלית העליונה בטבלה – שום דבר בריא, בשתיים-עשרה דקות עבודה. לקראת הסוף אני מכניסה אופציה קצת פחות שחיתותית וקלורית, ולפיצוי מורידה עוד חמש דקות מזמן ההכנה בטריק מאוד לא הגון. במילים אחרות, לפעמים (בד"כ בסופי שבוע) מתחשק לי קינוח מתוק, קצת ג'אנקי ובלי נקיפות מצפון, רצוי כזה שיראה גם מרשים (יש משהו קצת מוזר בלהרשים את עצמך, אבל בטוח שזה לא הדבר המוזר היחיד שאני עושה). אם זה קורה לקראת הערב, אחרי כל הסידורים וההסתובבויות, התנאי המקדים הוא שיהיה בצ'יק צ'אק כי אנרגיות הבישולים נגמרו מזמן, והקינוח הזה עושה את העבודה. יש חיסרון אחד לגירסת הגלידה (שהיא לטעמי המוצלחת יותר), והוא שצריך לצפות מראש את החשק למתוק ואת היעדר הזמן, ולהכין אותה כמה שעות מראש (לפחות), כדי שתיקפא. כמובן שבמקרה של מצוקה אפשר להכין מנה כפולה, לאכול מיד את החצי הראשון ולהפקיד במקפיא את היתרה, כדי להתנחם מחר בקינוח בגרסה הקפואה.

ועוד אזהרה אחת, כדי ליישר קו עם המציאות: שום דבר לא מושלם.

רציתן משהו שחיתותי בלי לעבוד? שלמו בשני כוכבי גורמה והשעיה של הסנוביות הקולינרית. זה לא קינוח מוקפד שתקבלו במסעדה צרפתית הגונה (בשביל זה תתחילו כבר עכשיו  להמיס שוקולד מריר בשמנת מתוקה ולחצות מקלות וניל, בהנחה שאחרי שלוש שעות עבודה ויומיים המתנה במקרר – לסירוגין – זה יגיע). כדאי לפתוח את זה כבר עכשיו, כי ככל שנמשוך יהיה קשה יותר: זה קינוח שמבוסס על אבקת פודינג. אינסטנט. זהו, אמרתי .

קינוח גלידה בשקףנקודה למחשבה בקשר לקינוח מרשים – לדעתי הסובייטיבית לחלוטין, הכי מרשים להכין את הגלידה בתוך שקפים, כמו במסעדה, כדי שאחרי שמוציאים מהמקפיא אפשר יהיה לקלף את השקף בזהירות ולהציב עיגול מרשים של גלידה במרכז הצלחת, לקינוח קרמי שלא מהקפיא – זה לא יתאים. המחיר (כן, צודקות, השיח הזה הפך ליותר מידי חשבונאי, עם תג מחיר לכל דבר) כרוך בעוד 2 דקות עבודה אם משתמשים בשקף מיוחד לעוגה (שמגיע כבר בצורת רצועה ארוכה) או קצת יותר אם קונים שקפים בחנות לציוד משרדי וגוזרים אותם לרצועות. צריך להחליט על הקוטר הרצוי – 10 ס"מ (אורך הרצועה 31.5 ס"מ) זה על הצד הגדול, 8 ס"מ (אורך הרצועה 25 ס"מ) כבר יותר לכיוון של האישי. מכינים מגש או קופסה גדולה שייכנסו אח"כ למקפיא, מרפדים בנייר אפיה, ואת רצועות השקפים סוגרים לטבעות,  מדביקים מבחוץ עם סלוטייפ, ומניחים בצפיפות על נייר האפיה.

אם החלטתם לוותר על הבתיה עוזיאליות הזו צריך למצוא כלי הגשה מזכוכית שקופה, על זה לא כדאי להתפשר. אפשר צלוחיות קינוח ואפשר גם כוסות זכוכית יפות, האפקט בכל מקרה יראה טוב.

קינוח גלידהעכשיו לקפוץ לסופר, לקנות מצרכים ולשים את הטיימר על 9 או 12 דקות (תלוי בציפוי):

לוטוס1מתחילים כמובן בבסיס [3 דקות]. צריך חבילת עוגיות לוטוס, 1/3 כוס משקה סויה מקיאטו של אלפרו או תחליף חלב אחר, ושלוש כפות ליקר קלואה (או משהו דומה). הסויה מקיאטו של אלפרו ממש טעימה אבל אפשר גם סויה בטעם וניל, ואפשר גם תחליף נייטרלי כמו חלב שיבולת שועל, לא קריטי. ליקר קלואה מסתדר טוב עם טעמי הקפה, אבל גם משקה אלכוהולי אחר בטעם קפה עובד או אפילו ליקר דובדבנים – מה שיש.

אגי ועוגיות לוטוס

משתמשים בעוגיות לוטוס, פשוט כי הן הכי טעימות. אפשר להשתמש בסתם ביסקויטים אחרים, אבל למה? שופכים את תוכן החבילה (250 גר') לתוך מעבד מזון. הכי קל אם יש לכם בלנדר מוט שמגיע עם "מיני מעבד" לריסוק עשבי תיבול ואגוזים – בדיוק בנפח שצריך, וממש מעט עבודה בלנקות אותו. אם אתם נטולי מעבד מזון או סתם מתעצלים להפעיל אותו – אפשר לשפוך לקערת פלסטיק ואז להוציא אגרסיות עם הידיים, פטיש עץ או ידית של מערוך. עוד שיטה היא להניח את העוגיות על מגבת נייר גדולה, לכסות בעוד מגבת נייר ומעליה מגבת רגילה, ואז לעבור עם מערוך טוב טוב, רק להיזהר שהפרורים לא יתפזרו לכל עבר (לזה נועדה קונסטרוקציית המגבות). 60 שניות של כתישה במעבד, ואז להוסיף את החלב והליקר לערבב טוב עם כף ולחלק בין כלי ההגשה (או טבעות השקף). לשטח יפה עם כפית ולעבור לשלב הבא.

בסיס לקינוח גלידהלוטוס2קרם [4.5 דקות]. פה אין באמת יותר מידי מה להסביר, שופכים חבילת פודינג אינסטנט בטעם שוקולד או בטעם ריבת חלב, קרטון שמנת מתוקה וכוס משקה סויה בטעמים (מקיאטו לשוקולד; וניל לריבת החלב) לקערת הבלנדר, ומקציפים במהירות גבוהה 3 דקות. אפשר במקום משקה סויה להשתמש בכל תחליף חלב אחר, גם ללא טעם – חלב שיבולת שועל למשל עבד מצוין עם פודינג ריבת החלב.

אם אין בלנדר, גם מקצפת יד חשמלית תעבוד, ואני זוכרת במעומעם תקופה שאמא שלי היתה מקציפה קרמים ביד ממש, עם מטרפה, אז כנראה גם זו אופציה. בתקווה לזכות בלקלוק יסודי של המטרפה אחרי השימוש וגם סתם כי אהבתי, הייתי מזדנבת הרבה אחריה כשהיא הכינה עוגות. קיבלתי בד"כ מטלות פשוטות כמו לחתוך את חבילת החמאה לקוביות קטנות, או לבחוש את השוקולד עד שיימס בסיר, אבל לפעמים הייתי מתנדבת להקציף חלבונים ואחרי שתי דקות מתעייפת ומבקשת פטור. מזל שגילו את החשמל ומיד אחריו את המקצפה החשמלית.

קינוח גלידהעוד דקה יקח לחלק בזהירות את הקרם לכלי ההגשה – להגשה בכוסות יפה להשאיר את הקרם בזילופים, אבל כדי לייצר קינוח יציב בתוך טבעת של שקף צריך להקפיד ולשטח את הקרם (לא כמו שאני עשיתי) כדי שלא ישארו חורים בינו לבין שכבת הבסיס. להכניס למקפיא [גלידה] או למקרר [לקינוח חורפי] ולעבור לשלב הבא.

לוטוס3ציפוי שוקולד [4.5 דקות ומנוחה של שעה…]. הציפוי מורכב חבילת משוקולד מריר שבור לקוביות, שממיסים בתוך חצי כוס משקה סויה בטעמים (שוב, מקיאטו או וניל) או תחליף חלב בטעם נייטרלי ושתי כפות ליקר (אותו אחד ממקודם). צריך גם להמתיק – אני גורפת פנימה בערך כפית או שתיים של סוכר מוצק מקנה סוכר  כי הוא נמס ממש בקלות, וגם טעים [מוצר ממש מגניב, קניתי בחנות תבלינים בלוינסקי אבל בטח גם בחנויות טבע או מוצרים מהמזרח אפשר למצוא]. כל סוכר אחר יתאים, עדיף סוכר חום בגלל הטעם העשיר שלו – פשוט להקפיד לערבב טוב שימס. לא צריך יותר מיד להתקשקש עם זה, מכניסים הכל לסיר קטן על האש הכי קטנה, מערבבים בערך שתיים-שלוש דקות עד שזה נמס לגמרי ומורידים מהאש. עכשיו מומלץ לקחת פאוזה של שעה כדי שציפוי השוקולד יתקרר והקרם מהשלב הקודם יתקרר מאוד. נדמה לי שגם בלי ההמתנה זה יעבוד – בייחוד אם אתן רוצות קינוח כאן ועכשיו – זלפו בזהירות את הציפוי מלמעלה, וקוו לטוב.

IMG_1143אז אחרי שעה בערך כשהכל התקרר מוציאים את הכלים מהמקרר או מהמקפיא, שופכים מלמעלה את הקרם ומחליקים בזהירות, ובחזרה למקפיא, למקרר או לשולחן.

– או –

ציפוי חמוציות [1.5 דקות, וגם כאן מנוחה לא תזיק]. פה באמת אין מה להסביר – את חופן החמוציות מכניסים לקערית או כלי קטן, מכסים בכמה כפות יין אדום ונותנים להן להשתכשך בפנים עד להגשה. החמוציות יתרככו ויספגו את טעמי היין, וברגע האחרון לפני ההגשה צריך רק לפזר אותן מעל לקרם יחד עם כפית משאריות היין שבו הן שרו.

חמוציות ביין

לוטוס4את הגלידה מוציאים מהמקפיא, מניחים בזהירות כל מנה יחד עם השקף על צלחת הגשה, ואז חותכים בסכין את הסלוטייפ ומסירים את השקף. מגישים מייד ומחכים למחמאות על ההשקעה. בבקשה לא להסגיר סודות מקצועיים – תגידו שלקח לכם לפחות חצי שעה להכין….

קינוח גלידה

ולא שכחתי את ההבטחה לגרסה פחות מושחתת – בלי עבודה בכלל אם היה לכם מזל ונשארו שאריות סלט פירות מאתמול… הרעיון הוא שכבות של עוגיות לוטוס ופירות שנותנות לגורם הזמן לעבוד בשבילן – הנוזלים של סלט הפירות אמורים להרטיב טוב טוב את העוגיות ויוצא מזה קינוח טעים-טעים גם לחורף (אבל לא במקפיא), למרות שאם תציצו בתמונה התחתונה, תודו שלא נראה יפה כמו הגלידה.

אם יש שאריות סלט פירות מאתמול, שפר עליכן גורלכן. אם לא, צריך לחתוך פירות (רצוי רכים או בחורף פירות הדר). בפעם האחרונה השתמשתי בקערית גדולה של שסקים (מהעץ!) שחתכנו לחצאי עיגולים דקים – יצא מושלם. כדי לעודד את יצירת הרוטב מוסיפים קצת סוכר חום או סילאן לפירות, ואפשר גם ליקר או יין מתוק אחר, מערבבים ונותנים לזה לעמוד חמש דקות. בינתיים בוחרים בכוסות זכוכית יפות, מסדרים בתחתית 2-3 עוגיות לוטוס, מעליהן מניחים כמה כפיות של סלט פירות, עוד 2-3 עוגיות ועוד שכבה של פירות. נותנים לזה לנוח לפחות שעה (רצוי יותר) כדי שהעוגיות ירטבו טוב-טוב. להגשה אפשר לגמרי להשתולל ולשים כמה כפיות אלפרו וניל (או דומיו) מלמעלה.

קינוח לוטוס פירותקינוח לוטוס פירות

קינוח גלידה בקלי קלותranking-1

חומרים ל- 4 מנות גדולות או 6 כוסות/צלוחיות

לבסיס:

חבילה (250 גר') ביסקויטים של לוטוס

1/3 כוס משקה סויה מקיאטו של אלפרו או תחליף חלב אחר

3 כפות ליקר (כמו קלואה או משהו דומה)

לקרם:

1 חבילה פודינג בטעם שוקולד / ריבת חלב

1 מיכל שמנת צמחית לקצפת (ריצ' או משהו דומה)

1 כוס משקה סויה בטעם מקיאטו (לשוקולד) או בטעם וניל לריבת החלב, או תחליף סויה אחר

לציפוי:

(1) ציפוי שוקולד –

חבילת שוקולד מריר (100 גר')

1/2 כוס משקה סויה מקיאטו (או תחליף אחר)

1 כף סוכר קנים או סוכר אחר

2 כפות ליקר

 – או –

(2) חמוציות ביין –

חופן נדיב של חמוציות

כמה כפות יין אדום

הכנה:

כותשים לפירורים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון, מוסיפים את הנוזלים, מערבבים ומשטחים בתחתית של כלי הגשה אישיים או טבעות שקף לעוגה. מקציפים במהירות גבוהה את חומרי הקרם במשך 3 דקות לקבלת קצפת יציבה. מחלקים בין הכלים ומשטחים בזהירות (חשוב במיוחד עם משתמשים בטבעות שקף לעוגה). מכניסים למקפיא או למקרר. לציפוי שוקולד – ממיסים את חומרי ציפוי השוקולד בסיר קטן על אש קטנה. מניחים שיתקרר לגמרי ואז מזלפים על הקרם ומחזירים את כלי ההגשה למקפיא/מקרר. לציפוי חמוציות: בקערית מערבבים חמוציות מסוכרות או מופחתות סוכר עם כמה כפות יין אדום. נותנים לחמוציות לעמוד עד שיספגו את היין. מפזרים מעל הקינוח לפני ההגשה.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s